Fonds steunt Stichting van het Kind

26-07-2014 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.maakt met een donatie het WIJ-magazine mogelijk voor kinderen die in de Schiedam, Vlaardingen en Maassluis in tehuizen wonen. Door de bijdrage van Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. kunnen 385 kinderen het magazine gedurende een jaar maken en ontvangen. 

Het WIJ-magazine gaat over het leven van kinderen in tehuizen. Het WIJ-magazine gaat niet over problemen, maar juist hoe je ze oplost. In het WIJ-magazine vertellen kinderen aan elkaar hoe het anders en beter kan. Het WIJ-magazine stimuleert zelfredzaamheid en vergroot het gevoel van eigenwaarde.

Kinderen maken het magazine zelf. Er zijn vergaderingen in kinderredacties, waarbij thema’s, rubrieken, recepten, weetjes, soort artikelen, foto’s en vormgeving besproken worden. In de eerste bijeenkomsten krijgen de kinderen trainingen interviewen, fotograferen en vormgeven. Vervolgens gaan de kinderen met een notitieblok, een pen, vragenlijst en opnamerecorder andere kinderen interviewen. Ze leren soorten vragen (bv suggestief, gesloten en open vragen), doorvragen en wat het effect daarvan is. Na de interviews schrijft een aantal kinderen de artikelen, samen met de redacteur. Andere kinderen kiezen foto’s en bewerken deze samen met de fotograaf. Een ander groepje werkt weer aan de vormgeving met de vormgeefster. Dit gebeurt uiteraard allemaal onder begeleiding. Vervolgens wordt het magazine opgemaakt en verstuurd naar de drukker. Waar mogelijk wordt het magazine ook samen met de kindereningepakt.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date