Categorieën

Service

Gratis bijeenkomsten voor werkende mantelzorgers

Gratis bijeenkomsten voor werkende mantelzorgers
Gezond

Gratis bijeenkomsten voor werkende mantelzorgers

  • Redactie
  • 31-07-2014
  • Gezond
Gratis bijeenkomsten voor werkende mantelzorgers

VLAARDINGEN - Op donderdagavond 18 september en dinsdagavond 30 september organiseert Steunpunt Mantelzorg Nieuwe Waterweg Noord, (www.mantelzorgnwn.nl), in samenwerking met Andes Coaching twee gratis bijeenkomsten voor mantelzorgers met een baan. 

Een op de acht mensen met een baan combineert werk met langdurige zorg voor chronisch zieke of gehandicapte in familie- of vriendenkring. De mantelzorgconsulenten van het steunpunt ondersteunen deze mantelzorgers zo goed mogelijk bij het verantwoord volhouden van deze dubbele taak. 

Er kan meer dan je denkt
Het thema van 18 september is: ‘Er kan meer dan je denkt’. Aan de hand van stellingen wordt er gesproken over verschillende mantelzorgsituaties, ervaringen, veranderpunten en praktische tips. Aan bod komen tevens wettelijke regelingen, financieel-juridische aspecten, professionele zorg en respijtzorg. Op 30 september is het thema ‘Balans’. We bespreken het evenwicht tussen alles draagkracht en draaglast, de combinatie werk en zorg (en voor velen: werk en gezin en zorg) en welzijn en gezondheid van de mantelzorger zelf. 

Bij het Steunpunt Mantelzorg NWN, met vestigingen in Vlaardingen, Schiedam en Maassluis, werken professionele mantelzorgconsulenten. Zij geven (individuele) voorlichting en advies over alles waarmee een mantelzorger te maken heeft of kan krijgen. Daarnaast bieden zij praktische en emotionele ondersteuning. 

Meer informatie en aanmelding
De gratis bijeenkomsten vinden plaats op 18 en 30 september van 18.00 tot 20.00 uur in het MDNW-gebouw, Parallelweg 2 in Vlaardingen. Voor een broodje wordt gezorgd. Deelname aan een van beide bijeenkomsten is ook mogelijk. Belangstelling? Stuur dan vóór 11 september een e-mail naar [email protected] of bel 010 - 435 17 16.