Help collecteren voor het MS Fonds!

19-09-2019 Gezond Redactie

VLAARDINGEN – Angelique Bruinsel is zelf MS-patiënt,  sinds dit jaar is ze de coördinator MS fonds voor de collecteweek in Vlaardingen. Angelique is nog op zoek naar collectanten voor de week van 18 tot 23 november.

Angelique: ,,Al loop je maar 1 avond in je eigen straat. Wil je me helpen? Graag een reactie via het emailadres a.a.bruinsel@live.nl

 

Wat is MS?


Multiple sclerose (MS) is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen (myeline) aangevallen en beschadigd. Zenuwen komen hierdoor bloot te liggen en geven minder goed signalen van en naar de hersenen door. Soms gebeurt dit zelfs helemaal niet. Hierdoor kunnen plotseling verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden.

In Nederland hebben ongeveer 17.000 mensen MS. Hier komen jaarlijks zo’n 800 mensen bij. De eerste symptomen laten zich zien wanneer mensen tussen de 20 en 40 jaar oud zijn. Het is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. Een oplossing voor MS is er niet. Er zijn medicijnen om de ziekte af te remmen, maar genezende middelen bestaan (nog) niet. Mensen met MS kunnen wel gewoon oud worden.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date