Hoogste punt Parc Drieën-Huysen bereikt

28-10-2016 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Het hoogste punt van Parc Drieën-Huysen fase 1 is op donderdag 27 oktober 2016 bereikt. Genodigden vanuit zorginstelling Zonnehuisgroep Vlaardingen, Woningstichting Samenwerking en ontwikkelaar en bouwer Boele & van Eesteren stonden hier samen met zo’n tachtig bouwplaatsmedewerkers bij stil. 

Het nieuwbouwproject in Vlaardingen bestaat uit verschillende fases en de eerste fase omvat de realisatie van een verzorgingshuis en twee woongebouwen. Begin april startte Boele & van Eesteren met de realisatie van deze drie gebouwen. Zes maanden na start bouw zijn 380 funderingspalen de grond in gegaan, is 270 ton wapening gevlochten, 3.200 m3 beton gestort en zijn 180.000 stenen gemetseld. De afbouw van de middelste toren, het nieuwe verzorgingshuis, zit op bijna veertig procent. 

De bouw begon met de realisatie van het nieuwe onderkomen van verzorgingshuis Drieën-Huysen. Tijdens de korte ceremonie spraken aanwezigen over de historie van het project en de nieuwbouw die spoedig verloopt. Ton van der Steen, directeurbestuurder Woningstichting Samenwerking: ,,Zorg geven is een opgave. Zonnehuisgroep Vlaardingen kan dat goed – weet ik uit eigen ervaring.’’ Elly Dekker, bestuurder Zonnehuisgroep Vlaardingen, vulde hem aan: ,,Onze bewoners, die dagelijks kijken hoe de bouw vordert, kijken uit naar het wonen in Parc Drieën-Huysen. Wij zijn blij dat het project zo voorspoedig verloopt.’’ De oplevering van het project staat gepland voor medio 2017. 

Het verpleeghuis bevat 81 zorgeenheden (zware zorg) en wordt een nieuw onderkomen van Zonnehuisgroep Vlaardingen. De twee woongebouwen bevatten tachtig sociale huurwoningen voor mensen met een lichte tot middelzware zorgindicatie. De toewijzing verloopt dan ook via de indicatiecommissie van Zonnehuisgroep Vlaardingen, maar de verhuur loopt via Woningstichting Samenwerking. De drie gebouwen worden verbonden door middel van een zorgplint waar bewoners bijvoorbeeld naar de kapper gaan of een hapje kunnen eten.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date