Categorieën

Service

Huisartsen bezorgd over wegblijvende patiënten

Huisartsen bezorgd over wegblijvende patiënten
Gezond

Huisartsen bezorgd over wegblijvende patiënten

  • Redactie
  • 13-11-2020
  • Gezond
Huisartsen bezorgd over wegblijvende patiënten
VLAARDINGEN - Vlaardingse huisartsen maken zich zorgen over wegblijven patiënten: het is veilig! 

Ook tijdens de tweede coronagolf waar we nu middenin zitten, zien de huisartsen het aantal zorgmijders weer snel toenemen. Huisartsen vrezen dat net als tijdens de eerste coronagolf in maart, mensen met niet-coronaklachten weg zullen blijven en dat is niet nodig. ,,We zien dat het aantal consulten weer minder is met het huidige aantal coronabesmettingen. We willen voorkomen dat patiënten zorg onnodig uitstellen met alle consequenties vandien'', aldus huisarts en voorzitter van de Huisartsenkring Westland Schieland Delfland Mathi Plasmans. 

Huisartsen kunnen indien nodig gewoon naar de ziekenhuizen verwijzen. Daar worden de verwijzingen beoordeeld op urgentie, zodat mensen die nu echt zorg nodig hebben, ook op tijd de benodigde zorg ontvangen. ,,Er wordt hard gewerkt om te zorgen dat we de reguliere zorg met elkaar overeind kunnen houden, zodat patiënten tijdig behandeld kunnen worden. Dat kan alleen als de mensen gewoon naar de huisarts blijven komen. Niemand hoeft zich zorgen te maken over de veiligheid op de praktijk. Dus maak gewoon een afspraak bij de huisarts, het is veilig.''

n.b.: in een eerdere verzie van dit bericht stond per abuis een foto van Jasper de Wit, huisarts in Vlaardingen; daarmee is onterecht de indruk gewekt dat De Wit inhoudelijk meegewerkt heeft aan het bericht of dit onderschrijft naar de redactie.