Lichaamsgericht psychotherapeut? Hoe ben ik dat geworden? (3)

21-11-2018 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Steeds vaker lees je dat het lang kan duren om uit een burn-out te komen, dat mensen leiden aan chronische stress en/of tobben met lichamelijke klachten waar geen oorzaak voor gevonden kan worden. Graag vertel ik je mijn verhaal. Dit is het derde en laatste deel. Deel één en deel twee werden eerder gepubliceerd op woensdag 7 en woensdag 14 november.

Ik had de smaak van persoonlijke ontwikkeling te pakken en ben gestart met een opleiding, waarvan de eerste twee jaren vooral bedoeld waren voor jouw eigen groei. Die jaren zijn voor mij heel bepalend en ondersteunend geweest. Ik vertel altijd met een groot gevoel van dankbaarheid dat ik in die jaren vrienden voor het leven en keuzes voor het leven heb gemaakt. Het waren niet altijd gemakkelijke jaren. Wel zeer vruchtbare jaren als het gaat om mijn evenwicht te vinden.

Mijn man en ik hebben vervolgens een boot gebouwd, een jaar gezeild op de Middellandse Zee en ik ben zwanger teruggekeerd naar Nederland. Kort daarna is zoon H geboren en ruim twee jaar later dochter D. Een heerlijke tijd! In die tijd gaf ik ook weer communicatietrainingen en ben ik samen met een vriend van de opleiding gestart met het geven van een cursus Actief Mediteren. Meditaties die ons tijdens de opleiding zelf veel goed gedaan hadden.

Van de communicatietrainingen werd ik niet blij, van Actief Mediteren werd ik zeer blij. En dat maakte die vriend mij wel duidelijk door daar wat onderzoekende vragen over te stellen. En toen begon het zo langzaamaan te kriebelen. Wat als ik echt mijn hart daarin zou volgen?

Mijn hart was er niet eenduidige over. Er sprankelde wel iets, maar het heel spannend vinden was toch wel overheersend. Mijn hoofd was wel praktisch: als het zo spannend is, dan zal je daar wel wat te ontdekken hebben... je kunt het toch gewoon proberen? Toen dochter D één jaar was ben ik verder gegaan met de opleiding. Dit keer om therapeut te worden.

Inmiddels heb ik acht jaar mijn praktijk en voel ik in al mijn cellen dat dit mijn vak is en dat ik het geweldig vind om via deze lichaamsgerichte werkwijze mensen te mogen ontmoeten en begeleiden. Een beroep waarin ik niet uitgeleerd raak.

Zo ben ik dus lichaamsgericht psychotherapeut geworden.

Wil je meer weten? Neem een kijkje op mijn website: www.praktijkverhoeff.nlGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date