‘Haringkoppen in de zon’ in Het Zonnehuis

25-07-2017 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Op zaterdag 5 augustus opent in Het Zonnehuis de expositie "Haringkoppen in de zon". Deze expositie is tot stand gekomen dankzij een mooie samenwerking tussen 'Haringkoppen Verbinden' en Zonnehuisgroep Vlaardingen.

De opening zal om 11 uur plaatsvinden en zal worden verricht door mevrouw Volk, bewoonster van Zonnehuisgroep Vlaardingen en Jos Lukassen, oprichter van Haringkoppen Verbinden, samen met twee kinderambassadeurs.

De expositie bevat naast een tentoonstelling van de mooiste haringkoppen ook werk gemaakt door de bewoners van Zonnehuisgroep Vlaardingen. Zo zullen er mobielen hangen, met daaraan door de bewoners kunstzinnig beschilderde en versierde haringen.

Haringkoppen Verbinden heeft tot doel om mensen, bedrijven en steden dichter bij elkaar te brengen. Iedereen kan een onbewerkte, gipsen haring aanschaffen, die vervolgens naar eigen inzicht te bewerken. Op deze manier wordt elk kunstwerk gepersonaliseerd en als uniek object onderdeel van een grotere gemeenschap van individuele haringen.

De tentoonstelling is te zien tot 11 september in Het Zonnehuis, Dillenburgsingel 5 in Vlaardingen.

 

Gerelateerd