Met spoed vrijwilligers gevraagd voor Rode Kruis Telefooncirkel

23-06-2021 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Er zijn extra vrijwilligers nodig omdat er meer kwetsbare mensen dagelijks telefonisch bereikbaar willen zijn om complicaties te vermijden. Door deze hulp kan het Rode Kruis de mensen hun dagelijks welzijn ondersteunen.

De RK vrijwilliger belt ’s ochtends vanaf negen uur de eerste deelnemer om te checken of alles bij hem/haar in orde is. Wanneer dit het geval is, belt deze deelnemer een andere deelnemer op om daar te checken of alles goed is. Uiteindelijk belt de laatste deelnemer van de groep de vrijwilliger terug zodat de cirkel weer rond is en het duidelijk wordt dat iedereen oké is. Mocht een deelnemer niet opnemen of aangeven dat er hulp nodig is, dan wordt via de RK vrijwilliger een familielid gebeld die genoteerd staat als contactpersoon. Op deze manier kan de desbetreffende contactpersoon, mocht het nodig zijn, te hulp schieten. De Telefooncirkel zorgt er dus voor dat er elke dag, ook in het weekend, contact is. Doordat er contact is, wordt het automatisch een veiligheidscontrole. Een simpele check om te kijken of er niets aan de hand is.

Heeft u belangstelling dan graag zo spoedig mogelijk aanmelden via info.nieuwewaterwegnoord@rodekruis.nl of eventueel via 010 - 234 20 49.

Rode Kruis Nieuwe Waterweg Noord
kantooradres Trimpad 4 in Vlaardingen

 


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date