Natuurbelevingswandeling op 1 oktober

28-09-2019 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - In het kader van de landelijke week tegen eenzaamheid van 1 t/m 8 oktober organiseren de gemeente en veel lokale organisaties allerlei activiteiten die tot doel hebben de verbondenheid onder en veerkracht van Vlaardingers te vergroten. Dit wordt gedaan onder de titel Vlaardingen Veerkracht, Samen tegen eenzaamheid.

De gemeente Vlaardingen organiseert speciaal voor mantelzorgers samen met Minters Mantelzorg een natuurbelevingswandeling onder begeleiding van een professionele wandelcoach, Jacqueline Hamerslag. Mantelzorgers wordt hiermee de mogelijkheid geboden te ervaren dat wandelen in de natuur rust kan brengen in een druk leven en dat zinvolle gesprekken bijna als vanzelf ontstaan.

Wanneer de ervaringen positief zijn, dan wordt er hard gewerkt om een structureel vervolg te geven aan deze natuurbelevingswandeling.

U bent van harte welkom op dinsdag 1 oktober om 17.00 uur in de Kas van Stadslandbouw Van Ruytenburch, Hofsingel 82-84 in Vlaardingen (vlakbij Pannenkoekenhuis ‘t Hof in het Oranjepark).

Daar wordt eerst een kopje koffie/thee gedronken waarna de wandeling de start. Deze zal in een rustig tempo plaatsvinden en ruim een uur duren. De wandeling is minder geschikt voor mindervaliden.

Na afloop kunt u in de Kas nog even napraten onder het genot van een drankje en een kleine snack en natuurlijk ook vragen stellen aan de wandelcoach of aan de mensen van de gemeente die ook meelopen.

Deelname aan de wandeling is gratis. Wel fijn als u zich van tevoren aanmeldt. Er is ruimte voor 15 deelnemers. U kunt zich aanmelden bij Minters Mantelzorg via 010-4351022 of via info@mintersmantelzorg.nl  of via het emailadres: veerkracht@vlaardingen.nl .

Goede schoenen worden aanbevolen en - hoewel we op mooi weer hopen - is regenkleding bij slecht weer een goed idee!

Tot ziens op 1 oktober om 17.00 uur!

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date