Nieuw dieet effectief bij PDS!

06-01-2015 Gezond Advertorial

VLAARDINGEN - Prikkelbaar darmsyndroom; er is een nieuwe behandeling waar wij de specialisatie van in huis hebben! Een opgeblazen gevoel, buikpijn en een verstoorde stoelgang met diarree en/of obstipatie zijn symptomen die vaak voorkomen bij PDS.

Er is uit onderzoek gebleken dat het FODMAP-beperkte dieet effectief is bij PDS-klachten . Bij driekwart van de PDS patiënten die dit dieet volgen, verminderen de klachten en bij sommigen verdwijnen de klachten geheel. FODMAPs zijn voedingsstoffen (moleculen), die klachten zoals gasvorming en buikpijn kunnen veroorzaken.Bij het FODMAP-beperkte dieet wordt gedurende minimaal zes weken een aantal producten weggelaten uit de voeding.

Heeft u last van PDS klachten en interesse in dit dieet, maak dan een afspraak met een FOCUS diëtist.  Daarnaast bent u met al uw andere voedingsvragen natuurlijk ook van harte welkom! 

Kijk voor meer informatie over onze praktijk op www.focus-dietistenpraktijk.nl  of neem contact met ons via het telefoonnummer  010 - 461 46 44 of email  info@focus-dietistenpraktijk.nl. We hopen u in onze praktijk te mogen ontmoeten!

 

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date