Nieuwe expositie in het Zonnehuis

12-04-2019 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Van 20 april tot 27 mei is er een nieuwe expositie te zien in Het Zonnehuis. De expositie bestaat uit textiele werken van leden van de Spin en Weefclub de Steeklatjes en de ViltKontaktGroep en keramiek van Aad Bot.

Weven is een oeroude techniek; technisch is het verbinden van groepen verticale (schering) en horizontale draden(inslag). Maar voor handwerksters is weven vooraleer spelen met kleuren en materialen, variërend van katoen, linnen en wol tot touw, koperdraad, papier en nog veel meer. De resultaten van Spin en Weefclub de Steeklatjes zijn uniek en variëren van gebruikstextiel tot ruimtelijke objecten. Ook zijn er werken te zien van de ViltKontaktGroep Zuid Holland/Zeeland. Zij werken met vilt. Vilt is gemaakt van wol van schapen. Dit wordt  ruw, heel verfijnd, droog of nat verwerkt.  De wolvezels neergelegd op bubbeltjes plastic, worden natgemaakt en door wrijven met zeep en heet water wordt het vilt. Naast natvilten is er ook droogvilten. Dan wordt de wol bewerkt met een naald met weerhaakjes, die zo de vezels aan elkaar verbinden.

Aad Bot heeft de expositie keramiek gemaakt in Het Facet, een wijkcentrum voor mensen met o.a. NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) in Alphen aan den Rijn.De expositie zal geopend worden door Elly van de Water op zaterdag 20 april om 11.00 uur in Het Zonnehuis, Dillenburgsingel 5. De expositie is te zien van 20 april tot en met 27 mei 2019. Iedereen is van harte welkom de expositie te bezoeken.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date