Nu 123 Vlaardingers met coronavirus

12-04-2020 Gezond Redactie

VLAARDINGEN – 123 Vlaardingers zijn positief getest op het coronavirus, 27 van hen liggen in het ziekenhuis. Dat is identiek aan gisteren. Er liggen 30 Schiedammers en 14 Maassluizers in het ziekenhuis die vechten tegen het coronavirus.

Het RIVM meldt vandaag 1.174 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus waardoor het totaal in Nederland stijgt naar 25.587. Het aantal sterfgevallen steeg vandaag met 94, gisteren stierven er 132 mensen aan het virus. In totaal zijn er in Nederland nu 2.643 mensen aan het coronavirus overleden. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, steeg met 196 naar 8.582.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Ook het aantal dodelijke slachtoffers ligt hoger. In de statistieken zijn alleen mensen opgenomen die positief zijn getest en vervolgens aan het virus zijn overleden. Huisartsen waarschuwen dat veel mensen aan het virus overlijden die niet in de statistieken voorkomen.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date