Omarm je gevoelens en emoties!

30-08-2017 Gezond Advertorial

VLAARDINGEN - Wist je dat de manier waarop je met gevoelens en emoties omgaat iets is dat je al van jongs af aan geleerd hebt? Als jong kind 'weet' je al heel snel hoe jouw ouders met emoties omgaan en dat ga je als kind op dezelfde manier doen. Wat nu bijzonder is: de manier waarop je 'geleerd' hebt om met emoties om te gaan, kun je terugvinden in je lichaam. Als je gewend bent om je emoties binnen te houden, dan vind je dat terug in de vorm van (spier)spanningen in je lijf.

Als er vooral veel onveiligheid was (angst), dan ben je vaak nauwelijks aanwezig in je lijf en leef je vooral in je hoofd. Als je niet boos mocht zijn, maar wel verdrietig, dan huil je als je boos bent en andersom. Dat is vaak verwarrend voor jezelf en ook voor anderen. Als je boosheid niet mocht uiten, dan trek je jezelf vaak letterlijk en figuurlijk terug en hou je jezelf in. Door emoties vast te houden is het ook lastig om blijdschap, vreugde en ontroering te voelen. Die worden ook vastgezet. 

Door emoties als vreugde, verdriet, boosheid, angst en ontroering meer te uiten, gaan we onszelf weer levendiger en meer aanwezig en thuis voelen in ons lichaam. Zo word je weer meer wie je werkelijk bent! 

Ben je nieuwsgierig wat jouw lichaam je te vertellen heeft over jouw emoties? In september start ik met de cursus BodyMindWork. Daar leer je weer luisteren naar signalen van je lichaam. Meer informatie vind je HIER!

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date