Ontmoet elkaar bij Longpunt Vlaardingen

03-05-2019 Gezond Advertorial

VLAARDINGEN - Een longziekte... hoe ga je daarmee om? Met wie praat je erover? Wat helpt en wat niet? Je bent niet alleen, er zijn veel mensen die met dezelfde vragen lopen. Daarom organiseert Longfonds, in samenwerking met Franciscus Gasthuis & Vlietland en Careyn, Longpunten. Dit zijn gratis bijeenkomsten waar je vragen kunt stellen en kunt praten met een zorgverlener. Tijdens een kopje koffie met wat lekkers erbij worden ervaringen gedeeld. Een Longpunt is bijna altijd in de buurt, gezellig en misschien wel heel nuttig.

Op maandag 3 juni is er een Longpunt in Vlaardingen met als thema: Ziektelastmeter, welke invloed heb je zelf op zorg en je kwaliteit van leven? Kaderarts Astma/COPD, Robin van der Putten legt uit hoe de ziektelastmeter je kan helpen om beter om te kunnen gaan met jouw longziekte. Het is een instrument waarbij je samen met de dokter een vragenlijst invult en inzicht krijgt wat goed en minder goed gaat en welke hulp nu het meest nodig is. De ziektelastmeter helpt om de behandeling van COPD beter af te stemmen op je persoonlijke wensen. Daarnaast kun je ervaringen uitwisselen met andere mensen met een longziekte. Ook je partner, vrienden of familie zijn welkom!

De bijeenkomst is op maandag 3 juni van 14.00 tot 16.00 uur (om half 2 staat de koffie klaar!) bij TouchFit aan de Hendrik Casimirstraat 151, 3136 BD  Vlaardingen, www.touchfit.nl.


Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig! Wij verzoeken je om geen geurtjes te gebruiken. Wil je meer weten? Mail dan naar longpuntnieuwewaterwegnoord@longfonds.nl of kijk eens op rijnmond.longfonds.nl

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date