Opnieuw twee Vlaardingers bezweken aan coronavirus

29-04-2020 Gezond Redactie

VLAARDINGEN – 221 Vlaardingers zijn positief getest op het coronavirus, 33 van hen liggen of lagen in het ziekenhuis. Achttien Vlaardingers zijn aan het virus overleden. In Schiedam zijn er 176 mensen besmet, liggen er 40 in het ziekenhuis en zijn er tien overleden. 49 Maassluizers zijn besmet geraakt, van hen liggen er 17 in het ziekenhuis. Drie inwoners van Maassluis bezweken aan het coronavirus.

Het RIVM meldt vandaag landelijk 386 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus waardoor het totaal in Nederland stijgt naar 38.802. Het aantal sterfgevallen steeg vandaag met 145, gisteren stierven er 48 mensen aan het virus. In totaal zijn er in Nederland nu 4.711 mensen aan het coronavirus overleden. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, steeg met 76 naar 10.685.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Ook het aantal dodelijke slachtoffers ligt hoger. In de statistieken zijn alleen mensen opgenomen die positief zijn getest en vervolgens aan het virus zijn overleden. Huisartsen waarschuwen dat veel mensen aan het virus overlijden die niet in de statistieken voorkomen.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date