Overstappen zorgverzekering 2021?

19-10-2020 Gezond Advertorial

Peter Verhoeven van Zorgvergelijker: “Het valt allemaal wel mee. Premie stijgt, zorgtoeslag ook. Per saldo gaan we er nauwelijks op achteruit.” Tijdens Prinsjesdag is de Miljoenennota 2021 aangeboden aan de Tweede Kamer. In deze jaarlijks terugkerende traditie staan de belangrijkste financiële plannen voor volgend jaar, ook rondom de zorgverzekering en verwante onderwerpen aan zorg. Veel geluiden gingen er op dat er een ongekend hoge stijging zou komen, mede door de Corona Crisis. 

Wat er allemaal verandert aan je zorgverzekering 2021? Dat heeft Zorgvergelijker voor Vlaardingen 24 uitgezocht.

Zorgverzekering en zorgtoeslag

Dat op jaarbasis de zorgpremie met 59 euro omhoog gaat, is voor velen wel het belangrijkste nieuws. We zijn dus duurder uit, maar dat betekent niet dat je tijdens het vergelijken van de zorgverzekering niet goedkoper kan uitzijn dan nu. Hoe dat exact zit? Ook dat wordt op Zorgvergelijker uitvoerig besproken. 

Andere cijfers over de zorg in 2021

Dit is wat er nog meer bekend gemaakt is op 15 september 2020:

  • Bruto zorguitgaven (Zvw + Wlz) stijgt 2 miljard euro naar: 80,6 mld.
  • Het verplicht eigen risico blijft gelijk, vrijwillig verhogen kan nog steeds
  • Zorgtoeslag stijgt, voor 1 persoon maximaal 46 euro per jaar, voor gezinnen tot wel € 108 euro per jaar
  • Inkomstenafhankelijke Zvw (zorgverzekeringswet) stijgt voor werknemers, werkgevers en gepensioneerden met 0.3%
  • Inkomensafhankelijke Wlz (Wet Langdurige Zorg) stijgt ook met 0.3%.

Collectief van Hollands Kroon

Nadat per 2020 de maximale collectieve korting naar 5% is gedaald, gingen er geluiden op dat er nog verder afgebouwd zou gaan worden. Dat blijkt voor 2021 niet te zijn. Dat is goed nieuws voor inwoners van Vlaardingen, de korting vanuit de gemeente op de DSW Zorgverzekering zal blijven. (Bron: goedverzekerd.nl) Maar, vaak is het wel een misleidende korting. Vergelijk daarom zelf de zorgverzekeringen, en blijf je niet blind staren op de “zogenoemde korting”. Hoeveel de premie zal stijgen? Dat weten we uiterlijk 12 november, dan moeten alle zorgverzekeraars de hoogte van de zorgpremie bekendgemaakt hebben. 

Overstappen van zorgverzekering 2021, kan vanaf 12 november 2020. Overstap periode duurt tot en met 31 december. Zeg je zelf je verzekering voor deze tijd op, dan kan je tot 31 januari 2021 een nieuwe zorgverzekeraar kiezen.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date