Pers niet welkom bij Franciscus Gasthuis

20-05-2016 Gezond Redactie

VLAARDINGEN/SCHIEDAM/ROTTERDAM – Dinsdag 24 mei om 19.30 uur zal een delegatie van verloskundigen en huisartsen uit de regio handtekeningen aan de Raad van Toezicht aanbieden in aanwezigheid van de Raad van Bestuur. De handtekeningen zijn verzameld bij een actie tegen het vertrek van geboortezorg uit het Vlietland Ziekenhuis Schiedam.

Het aanbieden van de handtekeningen vindt plaats op locatie Franciscus Gasthuis. De Raad van Toezicht heeft aangegeven dat bij het aanbieden de pers niet aanwezig mag zijn.

Omdat de verloskundigen en huisartsen in de regio de geboortezorg, klinische kindergeneeskunde en volwaardige spoedzorg willen behouden voor Schiedam en zij niet naar Rotterdam willen, zal er om 18.30 uur een korte actie gehouden worden bij de hoofdingang (kant van de parkeerplaats) van het Franciscus Vlietlandziekenhuis. Om 18.15 uur wordt er verzameld. Aan de inwoners van de regio zal ter plaatse worden gevraagd proefballonnen op te laten voor volwaardige zorg in de regio.

Patricia van Aaken, wethouder van de gemeente Schiedam, spreekt en overhandigt de handtekeningen aan de vertegenwoordigers van de huisartsen en de verloskundigen, Bram Sprij en Iris Lensveld. Tevens zal zowel vanuit de huisartsen als vanuit de verloskundigen  het publiek  kort toegesproken worden.

Om 19 uur vertrekt de  delegatie van huisartsen en verloskundigen richting locatie Franciscus Gasthuis om vervolgens de handtekeningen  aan te bieden aan de Raad van Toezicht. Pas na afloop is de pers uitgenodigd om de delegatie te bevragen over het aanbieden van de handtekeningen. Dit zal dan wel weer net buiten het ziekenhuisterrein plaatsvinden.