Roparunteam Hooymeijer op weg !

13-05-2016 Gezond Redactie

VLAARDINGEN – Vanochtend even na tien uur vertrok een groep van zesentwintig mannen en vrouwen van het terrein van Hooymeijer aan de Edisonstraat. Het doel: Hamburg in Duitsland van waaruit morgen deelgenomen wordt aan de Roparun die plaatsvindt van zaterdag 14 tot en met maandag 16 mei. Een jubileumeditie want het is de 25ste keer dit jaar.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 560 kilometer vanuit Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Het motto: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Een Roparunteam van Hooymeijer bestaat uit acht lopers die ieder gemiddeld zo’n zeventig kilometer lopen. De overige teamdeelnemers zijn begeleidende fietsers, chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins.

Het team van Hooymeijer was enthousiast, de teamgeest groot en de onderlinge band hecht. Velen hebben zelf te maken of in hun omgeving te maken gehad met de impact die kanker geeft in hun persoonlijk leven. Vastbesloten en gretig gaan zij morgen echter de strijd aan tegen kanker en met alles wat ze hebben. De lopers hebben flink getraind vanaf begin dit jaar en zullen naar verwachting na zo’n 51 uur na de start in Rotterdam aankomen, ergens maandagmiddag.

De Roparun is deels live te volgen voor de thuisblijvers want Omroep Vlaardingen besteedt er op tv en radio de nodige aandacht aan de komende dagen.

Gerelateerd