’s Nachts geen 112-ritten naar Vlietland

08-07-2016 Gezond Redactie

VLAADINGEN/SCHIEDAM – Wie na tien uur ’s avonds met spoed naar het ziekenhuis moet, kan deze zomer niet in het Vlietland Ziekenhuis terecht. Ambulances moeten doorrijden naar het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Dit heeft de Raad van bestuur van het Sint Franciscus onlangs laten weten aan de hulpdiensten in de regio.

De spoedeisende hulp (SEH) in Schiedam kampt met een personeelstekort. Franciscus Gasthuis & Vlietland is een wervingscampagne begonnen voor nieuw personeel op de SEH. Landelijk kunnen ziekenhuizen slechts met grote moeite vacatures voor SEH-verplegers opvullen. 

De hulpdiensten hebben met een brief op poten gereageerd tegen deze gang van zaken, die onlangs inging. Zij voelen zich gepasseerd, want ze zijn niet gehoord in deze stap. De Raad van Bestuur heeft dit besluit zonder verder overleg genomen.


Overigens lijkt de praktijk uit te wijzen dat de soep niet zo heet gegeten wordt als opgediend: indien de nood aan de man is, weten de ambulances het Franciscus Vlietland ook 's nachts te bereiken. Ook in andere ziekenhuizen kunnen zij soms maar moeilijk hun patiënten kwijt, zo is de ervaring van ambulanceverpleegkundigen. Echte traumaritten, met patiënten die grote ongelukken hebben meegemaakt, zoals een ongeluk in het verkeer of een val van grote hoogte, rijden al langer niet naar het Schiedamse ziekenhuis.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date