Senioren maken kennis met T'ai Chi

28-08-2019 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Een groep 55-plussers in het park die mooie vloeiende bewegingen maken onder begeleiding van rustige muziek. Dit was het beeld van 'Tai chi in de buitenlucht' waar zeventig Vlaardingers aan deelnamen. Het netwerk Gezond oud worden in Vlaardingen organiseerde deze twee Tai chi lessen.

In het netwerk Gezond oud worden in Vlaardingen werken zorg-, welzijn- en sportorganisaties samen om beweging bij 55-plussers te stimuleren. Ze doen dit onder anderen door inwoners laagdrempelig kennis te laten maken met bestaande beweegactiviteiten. Afgelopen week deden ze dit met twee Tai chi lessen in de buitenlucht; op vrijdag aan de Maasboulevard en op dinsdag op het grasveld aan de Dillenburgsingel.

Tai chi is geschikt voor iedereen, ook als u minder goed te been bent. Bij tai chi maak je langzame, vloeiende bewegingen en focus je op een rustige ademhaling. Hiermee blijven je spieren soepel en zorg je voor een goede balans tussen lichaam en geest. De deelnemers van Tai chi in de buitenlucht hebben dit al kunnen ervaren.

De reacties waren positief en een deel van de deelnemers gaf aan vaker naar een Tai chi activiteit te willen gaan. Dit kan bij Frankelandgroep in het Vaartland op dinsdagmiddag om 14.00 uur (meer informatie: 010 475 9111). Ook wordt Tai chi gegeven bij Seniorenwelzijn in de Bijenkorf op dinsdag om 10.30 uur en op vrijdag om 10.00 uur (meer informatie: 010-4743066).Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date