Seniorenwelzijn lanceert online fittest

07-10-2020 Gezond Advertorial

VLAARDINGEN - Hoe blijf ik in conditie als ik de deur niet uit kan? Dat is een veelgehoorde vraag in deze tijden van Corona. Met de online fittest met de toepasselijke naam ‘Fit Thuis’ geeft Seniorenwelzijn het antwoord.

“Bewegen is enorm belangrijk”, vertelt initiatiefnemer Marielle van Santen, beweegcoach bij Seniorenwelzijn. “Maar helaas blijven door Corona veel mensen binnen. En dat zijn vaak ook nog de meest kwetsbare mensen. Gezondheidsproblemen door kracht- en conditieverlies liggen dan al snel op de loer.”

Oefeningen vanuit huis

Om daar iets aan te doen, ontwikkelde Van Santen een online fittest voor thuis. Op I: FitThuis.nu staan zes eenvoudige oefeningen voor kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. In korte filmpjes worden de oefeningen uitgelegd. Deelnemers houden zelf hun scores bij en geven die, aangevuld met persoonlijke gegevens als leeftijd, lengte en gewicht, door via de website. De resultaten worden vervolgens vergeleken met scores van leeftijdsgenoten. Binnen vijf werkdagen krijgt de deelnemer de uitslag van de test, plus een persoonlijk advies om fit te blijven.
Gratis voor senioren
Van Santen: “Fit Thuis is opgezet voor inwoners van 55 jaar en ouder van de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Zij kunnen de fittest doen en krijgen de uitslag en het bijbehorende advies gratis. Maar iedereen mag natuurlijk de website bezoeken en de oefeningen doen; hoe meer mensen bewegen, hoe beter!” 

 Wilt u ook vanuit huis aan uw conditie werken? Ga dan naar de fittest op I: www.fitthuis.nu.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date