Twintig Vlaardingers met corona in het ziekenhuis

05-04-2020 Gezond Redactie

VLAARDINGEN – Twintig inwoners van Vlaardingen liggen in het ziekenhuis met het coronavirus. Dat is één meer dan gisteren. Er liggen 24 Schiedammers en 10 Maassluizers in het ziekenhuis die vechten tegen het coronavirus.

Het RIVM meldt vandaag 1.224 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus waardoor het totaal in Nederland stijgt van 16.627 naar 17.851. Het aantal sterfgevallen steeg vandaag met 115, gisteren stierven er 164 mensen aan het virus. In totaal zijn er in Nederland nu 1.766 mensen aan het coronavirus overleden. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, steeg met 253 naar 6.875.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Ook het aantal dodelijke slachtoffers ligt hoger. In de statistieken zijn alleen mensen opgenomen die positief zijn getest en vervolgens aan het virus zijn overleden. Huisartsen waarschuwen dat veel mensen aan het virus overlijden die niet in de statistieken voorkomen.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date