Vers drinkwater tappen aan de Kooikersweg

18-04-2020 Gezond Redactie

VLAARDINGEN – Wandelend of op de fiets de omgeving verkennen? Dan kan de dorst nog wel eens toeslaan. Vanaf vrijdag 17 april is er een nieuw openbaar drinkwatertappunt langs het fietspad aan de Kooikersweg tussen de hockeyvereniging Pollux en voetbalvereniging sc Victoria. Het nieuwe watertappunt is het tweede punt in de Broekpolder en is gelegen op een dorstig plekje tussen de sportverenigingen en aan een veelgebruikte fiets- en wandelroute. Voorbijgangers kunnen hier gratis hun waterflesje of bidon vullen. 

Het aanleggen van drinkwatertappunten is onderdeel van het uitvoeringsprogramma van JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) Vlaardingen en wordt mede mogelijk gemaakt door de partners: Minters, Vlaardingen in Beweging en de Gemeente Vlaardingen. Belangrijk, want water is immers gezond, goedkoop en bevat 0 calorieën. Evides Waterbedrijf zorgt voor de aanleg en het jaarlijkse onderhoud. 

Het nieuwe drinkwatertappunt aan de Kooikersweg volgt in de reeks van eerder aangelegde drinkwatertappunten in de stad en er staan er nog meer op de planning. Hier vind je de andere al geplaatste watertappunten in Vlaardingen:

Klauterwoud (Broekpolder)
Speeltuin Marnixplantsoen (Westwijk)
Speeltuin Lissabonweg (Holy)
Speeltuin Kindervallei (Holy)
Park Nieuwlant (Babberspolder)
Skatepark Oranjepark (Centrum)
Hoek Waalstraat en Paterstraat (Centrum).
 

JOGG Vlaardingen staat voor een gezonde jeugd en een gezonde toekomst. Eén op de acht kinderen in Nederland is te zwaar. Daar kunnen kinderen zelf niet altijd wat aan doen. De JOGG-aanpak is daarom een lokale, integrale en duurzame aanpak gericht op kinderen en jongeren van 0 tot 19 jaar en hun omgeving. Het doel is een gezonder gewicht en een gezonde leefstijl. Meer weten? Kijk op www.joggvlaardingen.nl

 


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date