Vijftien Vlaardingers in ziekenhuis met coronavirus

01-04-2020 Gezond Redactie

VLAARDINGEN – Het aantal officieel geregistreerde coronapatiënten in Vlaardingen dat wij de laatste dagen bijhielden is moeilijker vast te stellen. RIVM is er namelijk toe overgegaan in plaats van het aantal bevestigde gevallen slechts het aantal ziekenhuisopnames per gemeente weer te geven. Voor Vlaardingen ligt dat vandaag op 15, dat zijn er 5 meer dan gisteren.

Het RIVM meldt vandaag 1.019 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus waardoor het totaal in Nederland stijgt van 12.595 naar 13.614. Het aantal sterfgevallen steeg vandaag met 134, gisteren stierven er 175 mensen aan het virus. In totaal zijn er in Nederland nu 1.173 mensen aan het coronavirus overleden. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, steeg van 3.990 naar 4.712 (+722).

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Ook het aantal dodelijke slachtoffers ligt hoger. In de statistieken zijn alleen mensen opgenomen die positief zijn getest en vervolgens aan het virus zijn overleden. Huisartsen waarschuwen dat veel mensen aan het virus overlijden die niet in de statistieken voorkomen.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date