Vlaardingse Ommetje-competitie is een succes!

31-03-2021 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Vijf weken geleden is de Vlaardingse Ommetje competitie van start gegaan. Een succes, want inmiddels trekken al 188 Vlaardingers dagelijks hun loopschoenen aan om punten te scoren! 

Meer bewegen
Een ommetje is niet alleen goed voor je spieren, maar ook voor je hersenen. Elke dag een wandeling van twintig minuten maken, zorgt er al voor dat je productiever wordt, meer energie krijgt en het helpt je onthaasten. Dat de Ommetje-app dit stimuleert, blijkt uit cijfers van de Hersenstichting. Deze geven namelijk aan dat 57 procent van de gebruikers een nieuwe wandelgewoonte heeft aangeleerd en 53 procent structureel meer is gaan bewegen. 

Vlaardingse Ommetje-competitie
Vlaardingen in Beweging en JOGG Vlaardingen besloten op dit succesvolle concept in te spelen door een Vlaardingse Ommetje-Competitie te starten. Inmiddels hebben al 188 Vlaardingers zich aangemeld in ‘team Vlaardingers’ en hebben de koplopers al veel punten weten te behalen! ,,Het is natuurlijk leuk als je bovenaan in de competitie staat, maar dat is niet ons hoofddoel. Wij willen vooral bereiken dat de Vlaardinger meer gaat bewegen en dit als gewoonte aanleert'', zegt buurtsportcoach en JOGG-uitvoerder Annemarie Meijers. Uit onderzoek blijkt dat een gewoonte gemiddeld in 66 dagen wordt aangeleerd. Daarom zal de eerste ronde van de Vlaardingse Ommetje competitie 66 dagen duren. Je hebt dus tot woensdag 28 april de tijd om zoveel mogelijk punten te halen. Natuurlijk blijft de groep daarna nog wel bestaan zodat deelnemers wel door kunnen als ze dat willen. 

Tweede ronde
Na 28 april start de tweede ronde van de Vlaardingse Ommetje competitie. Onder het mom van ‘nieuwe ronde, nieuwe kansen’, hopen we dat dan minstens net zoveel Vlaardingers weer de wandelschoen aantrekken en ervaren hoe fijn het is om iedere dag even naar buiten te gaan. Houd de website of social media kanalen van Vlaardingen in Beweging in de gaten voor meer informatie.  

We zijn op zoek naar Ommetje-ervaringen! Doe jij mee in de Vlaardingse Ommetje-Competitie en vind je het leuk om je wandel-motivatie te delen? Stuur dan een mailtje naar info@stichtingvib.nl


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date