Vlietland stijgt met stip in Ziekenhuis Top 100

05-11-2016 Gezond Redactie

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Medewerkers van het Franciscus Vlietland slaan vandaag met een kreet de krant open. In de Ziekenhuis Top 100 van het Algemeen Dagblad is hun ziekenhuis met stip gestegen naar plek 11.

Had prinses Beatrix voorkennis toen zij vorige maand juist het Vlietland uitzocht voor de operatie aan haar knie? Het Vlietland wordt geprezen voor de zorg voor kwetsbare ouderen. Eindelijk eens goed nieuws voor het ziekenhuis dat afgelopen jaar klap na klap kreeg voor zijn reputatie. Wel eens lekker, voor de zeventienhonderd werknemers en vrijgevestigde artsen die in het Vlietland werken, om eens met goed nieuws in de krant te staan.

Een factor van belang in de gunstige beoordeling is mogelijk de fusie met het Franciscus Gasthuis; dat eindigt op plek 6.

De zorg voor kwetsbare ouderen is een speerpunt van de Inspectie van de Gezondheidszorg en het Vlietland doet daar 'goede zaken'. ,,Een gespecialiseerde geriater is vaak betrokken bij de behandeling van ouderen en de controle op ondervoeding en een delirium is ook goed'', aldus het AD. ,,Het ziekenhuis heeft ook goede resultaten bij heupoperaties en het plaatsen van knie- en heupprotheses.''

Het beste ziekenhuis in Nederland is volgens de krant het Rivas Beatrixziekenhuis in Gorinchem. De AD Ziekenhuis Top 100 maakt gebruik van gegevens over 2015 van de inspectie en het Zorginstituut Nederland.

Enige relativering is wel op zijn plaats: het Medisch Centrum Haaglanden is van de achtste naar de 72ste plek gezakt. De mensen van het Vlietland zelf weten ook hoe het is om laag op de lijst te staan - en dan wordt zo'n positie al gauw afgezwakt als minder interessant. De posities van het Vlietland sinds 2011 zijn: 45ste, het jaar daarop 82ste, in 2013 76ste, in 2014 een sprong naar plek 27 en vorig jaar op 29. Wordt volgend jaar de top 10 bereikt?Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date