Waar ademen allemaal goed voor is!?

24-04-2017 Gezond Advertorial

VLAARDINGEN - Wist je dat jouw manier van ademhalen veel invloed heeft op hoe je je voelt? Ademhalen doe je 24 uur per dag en het is dus niet zo’n gekke aanname dat de manier waarop je dat doet effect heeft op jouw gevoel van welzijn, ontspanning en rust. Of juist effect heeft op jouw gevoel van onrust, gejaagdheid en gepieker. 

Ik was altijd druk, had een opgejaagd gevoel, was permanent aan het piekeren en denken. Uiteindelijk kwam ik in een burn-out terecht. Van daaruit ben ik mijn zoektocht gestart naar meer rust en vooral naar meer levensplezier. Hoe kan je op een gezonde manier met alle ups en downs in het leven omgaan? In die zoektocht is de adem voor mij steeds belangrijker geworden. 

Adem is een fantastisch iets. Je kunt ontdekken dat als je gespannen bent, dat je adem dan hoog is, oppervlakkig en snel. En dat als je werkelijk in rust bent, je adem dan een buikadem is en langzaam is. Alleen: als je jezelf een lange tijd opgejaagd hebt (om welke reden dan ook), dan werkt het niet meer zo natuurlijk. Als je dan rustig in je stoel zit, is je ademhaling nog steeds in dat hoge tempo. Alsof je een rondje aan het hardlopen bent. Daar raakt je lichaam uitgeput van. Je kunt niet 24 uur per dag hardlopen. Een bewustzijn en verandering in jouw ademhaling kan de balans weer terugbrengen. 

Ben je nieuwsgierig wat jouw adem je te vertellen heeft? Op 11 en 18 mei kun je daar meer in ontdekken op de ademavonden die ik organiseer. Van harte welkom!

Alvast meer informatie? Die vind je HIER!

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date