Wandelingen door de wijk in kaart

06-05-2019 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Vanochtend heeft wethouder Jacky Silos de eerste Vlaardingse beweegplattegrond in ontvangst genomen uit handen van beweegambassadeur Theo Joppe. De beweegplattegrond laat ommetjes in de wijk zien van 1 tot 5 km. Hiermee laat het netwerk Gezond oud worden in Vlaardingen zien hoe u laagdrempelig in eigen buurt kunt bewegen. Ook staan er diverse beweegoefeningen op.

Nu het lente is, is het weer lekker om eropuit te gaan en buiten te bewegen. Buiten bewegen heeft veel voordelen: u kunt gaan wanneer u wilt, u kunt uw eigen tempo aanhouden en het is gratis. In Vlaardingen zijn veel plekken waar u goed buiten kunt bewegen. Het netwerk Gezond oud worden in Vlaardingen heeft deze plekken in kaart gebracht.

In de Broekpolder kun je mooi wandelen en fietsen. Wanneer je slecht ter been bent of een verminderde conditie hebt, is dit soms net een brug te ver. De Vlaardingse beweegplattegrond laat daarom zien dat u in uw eigen buurt ook leuke ommetjes kunt maken. Voor elke wijk is een korte wandelroute (ong. 1 km) en een lange wandelroute (ong. 5 km). Mochten de afstanden te ver zijn, dan gebruikt u één van de rustplekken die bij elke route staan aangegeven.

Op de achterkant van de plattegrond staan negen foto’s van beweegambassadeur Theo Joppe. Theo doet op elke foto een beweegoefening voor. De oefeningen kunt u met behulp van een bankje, hekwerk of boom uitvoeren. Wanneer u deze oefeningen regelmatig doet, merkt u dat u sterker wordt. Daarmee kunt u langer uw dagelijkse bezigheden blijven doen. Ook kunt u hiervoor gebruik maken van de beweegtoestellen die op verschillende plekken in
Vlaardingen staan. De plattegrond geeft deze aan.

Theo Joppe heeft het eerste exemplaar van de Vlaardingse beweegplattegrond overhandigd aan wethouder Jacky Silos. Met ruim veertig aanwezigen is daarna de korte wandeling in ‘t Hof gelopen en zijn de beweegoefeningen gedaan.

Nodigt u ook uw buurtgenoot uit voor een ommetje in de wijk? Op www.gezondoudwordeninvlaardingen.nl/plattegrond ziet u waar de plattegronden
verkrijgbaar zijn.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date