Zonnehuisgroep opent twee afdelingen voor coronapatiënten

26-03-2020 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Aankomende weken verwacht het RIVM een groot aantal extra ziekenhuisopnames, van mensen die besmet zijn met het coronavirus. Het Franciscus Gasthuis & Vlietland verwacht dat ze daardoor mogelijk een tekort aan bedden en personeel krijgen. Ze hebben daarom hulp gevraagd aan het Zorgkantoor en de regionale zorgorganisaties. Zonnehuisgroep Vlaardingen begrijpt dat het nodig is dat er extra zorgbedden komen en vindt het haar taak, vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, om op deze vraag in te gaan.

Zonnehuisgroep Vlaardingen heeft daarom afgesproken dat ze vanaf volgende week twee extra afdelingen opent voor corona patiënten die geen ziekenhuiszorg meer nodig hebben. Deze patiënten zijn stabiel, maar kunnen nog niet naar huis. Beide zorgafdelingen worden strikt afgescheiden van de andere afdelingen van de locaties en er wordt streng toegezien op alle benodigde beschermende maatregelen. 

Zorgpersoneel gezocht!

Om deze twee extra afdelingen én alle andere afdelingen van Zonnehuisgroep Vlaardingen van goede zorg te kunnen voorzien, is de organisatie dringend op zoek naar extra zorgpersoneel. Heb je minimaal een VIG 3- diploma en wil je samen met ons deze uitdaging aan gaan? Neem dan telefonisch of via Whatsapp contact op via 06-30240233 of mail naar poo@zgvlaardingen.nl.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date