Zonnehuisgroep Vlaardingen kan bezoekmaatregelen versoepelen

15-06-2020 Gezond Redactie

VLAARDINGEN - Afgelopen weken mochten bewoners van de verpleeghuizen van Zonnehuisgroep Vlaardingen per week één vaste bezoeker ontvangen. Deze voorzichtige opening van de huizen was een eerste stap in de versoepelingsmaatregelen die de organisatie nam op basis van het landelijke beleid.  Het openstellen van de locaties voor bezoekers is erg goed verlopen. Alle bezoekers hielden zich aan de maatregelen en er hebben veel mooie en emotionele ontmoetingen plaatsgevonden.

Omdat er inmiddels op alle locaties van Zonnehuisgroep Vlaardingen geen bewoners meer zijn die het coronavirus hebben, kan de bezoekregeling verder worden uitgebreid. Vanaf maandag 15 juni mogen bewoners twee vaste bezoekers per week ontvangen. Naast dat het bezoek plaats mag vinden op de kamer van een bewoner, mag de bezoeker ook met de bewoner samen weer naar buiten. Een stap waar bewoners en familie erg naar hebben uitgekeken.

Ook het management van de organisatie is blij dat versoepeling mogelijk is. ,,We zijn trots op de geweldige inzet van al onze medewerkers. Afgelopen maanden is het ook voor hen erg zwaar geweest. Iedereen heeft zich ten volle ingezet voor onze bewoners en zich gehouden aan alle maatregelen. We zijn heel erg opgelucht en blij dat er op onze locaties nu geen bewoners meer zijn die het coronavirus hebben. En dat we dus ook de bezoekmaatregelen steeds verder kunnen versoepelen.'' 

Aankomende periode zal Zonnehuisgroep Vlaardingen, als alles goed blijft gaan, de bezoekmogelijkheden steeds verder uitbreiden. Uiteraard worden hierbij de landelijke richtlijnen en maatregelen toegepast.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date