Bram van Dorp (96) overleden

09-04-2020 In memoriam Redactie

VLAARDINGEN - Vlaardinger pur sang Bram van Dorp is op 96-jarige leeftijd aan ouderdom overleden. Van Dorp werd in 1923 in de Kuiperstraat geboren en zou de haringstad altijd trouw blijven. Hij verdween alleen in de Tweede Wereldoorlog even uit beeld; hij maakte deel uit van het verzet en verbleef enige tijd in Haarlem om uit handen van de Duitsers te blijven.

Van Dorp was tot op hoge leeftijd zeer actief. Hij was ondernemer en als zodanig ook enige tijd voorzitter van ondernemersvereniging IKV. Maar hij ontplooide veel meer activiteiten. Zo was hij onder meer rondleider bij Museum Vlaardingen, gids op de fluisterboot en presentator bij Omroep Vlaardingen. In die rol haalde hij - op 91-jarige leeftijd - Kim Holland naar de studio op de Hoogstraat voor een uitgebreid interview. Met Bram van Dorp werd het niet snel saai.

Van Dorp werd Koninklijk onderscheiden en was ook drager van de Gouden Haring, de hoogste eer die er in de Haringstad te behalen is. Van Dorp was waar hij ook opdook een graag geziene gast. Hij zal in Vlaardingen node worden gemist. Wij wensen zijn naasten veel sterkte toe bij het dragen van dit verlies.