Nel Hilversum (67) overleden

18-12-2018 In memoriam Redactie

VLAARDINGEN – Vanmiddag bereikte ons het trieste bericht dat Nel Hilversum - eigenaresse van Party Eiland - vanochtend is overleden. Zij werd gisteren in het ziekenhuis opgenomen en overleed daar vanochtend. Nel was al geruime tijd ziek maar wist zich met haar typisch Rotterdamse mentaliteit van 'niet lullen maar poetsen' lang op de been te houden. Tekenend is dat zij tot het laatst in haar winkel te vinden was. Party Eiland staat te koop maar zal zonder Nel nooit meer hetzelfde zijn.

Vorige maand kreeg zij van locoburgemeester Frans Hoogendijk nog de Vlaardingse Stadsspeld uitgereikt. Deze gemeentelijke onderscheiding is een eerbetoon voor mensen die een opmerkelijke prestatie hebben verricht en/of zich langdurig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Vlaardingse gemeenschap. Dat gaat voor Nel zeker op. De van oorsprong Rotterdamse was al twintig jaar actief als vrijwilliger bij de Stichting Stadshart Vlaardingen.

Nel was de drijvende kracht achter diverse centrumactiviteiten zoals de jaarlijkse Halloweenoptocht. Die optocht is zij jaren geleden begonnen met zo'n vijftig deelnemers maar vooral door haar doorzettingsvermogen groeide de optocht uit tot een begrip met jaarlijks vele honderden deelnemers.

Nel zal door veel Vlaardingers gemist worden. Wij wensen haar familie en verdere naasten veel sterkte bij het dragen van dit verlies.

Gerelateerd