Bliksem steeds 'Vlaardingser'

03-10-2014 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Steeds vaker valt in Vlaardingen de laatste tijd de naam van Christel Kerklaan... of die van haar bedrijf Bliksem Communicatie. En dat is niet zo gek. ,,Tot drie jaar geleden werkte ik zo'n beetje overal behalve in Vlaardingen.'' Bliksem was vooral actief in Rotterdam en Amsterdam. Maar hoe gaat dat... Vlaardingen kruipt langzaam maar zeker in je gestel en dat gebeurde dus ook bij Christel. 

Van woonplaats naar werkplaats dus. ,,Een vriend van me vroeg op een gegeven moment: 'zou je het niet leuk vinden om óók iets in Vlaardingen te doen?''', vertelt Christel. ,,Ik had daar tot dat moment nooit echt over nagedacht, maar ik ben toen wel lid geworden van IKV Ondernemend Vlaardingen.'' Zij vond vervolgens dat ze dan ook maar meteen het verschil moest gaan maken en nam plaats in de activiteiten- en de communicatiecommissie van de ondernemersclub. 

Bliksem Communicatie organiseerde vorig jaar ook de eerste Open Bedrijvendag in Vlaardingen. Zaterdag 4 oktober volgt de tweede editie, ook weer georganiseerd door Bliksem. ,,Veertien bedrijven doen mee en het belooft zeer de moeite waard te worden'', vertelt Christel. ,,Meer nog dan vorig jaar doen de bedrijven hun best ook écht iets te laten zien op deze dag. Je krijgt dit jaar een kijkje in de keuken met werkende productielijnen en al en dat levert soms verrassende nieuwe inzichten op. Normaal kijk je niet verder dan de gevel van een bedrijfspand. Nu kunnen alle Vlaardingers eens zien wat er binnen gebeurt.' 

In de tussentijd lijken Christel Kerklaan en haar Bliksem Communicatie steeds Vlaardingser te worden. Vorige week werd bekend dat Kerklaan kandidaat-bestuurslid is voor IKV Ondernemend Vlaardingen met de portefeuille communicatie. Haar definitieve benoeming volgt waarschijnlijk in december . Communicatie lijkt bij Christel in de genen ingebakken. De ondernemersclub heeft dus een mooie slag geslagen.

Gerelateerd