College schort overleg met IKV op

14-07-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – ‘Onaanvaardbaar’, zo oordeelt het Vlaardingse college van burgemeester en wethouders op de brief die de Vlaardingse ondernemersvereniging vorige week verstuurde. In die brief velt IKV een snoeihard oordeel over de gemeentelijke communicatie richting de Vlaardingse ondernemers. Het contact wordt pas weer hersteld nadat IKV Ondernemend Vlaardingen de brief heeft gerectificeerd of ingetrokken.

Dit zoveelste ‘akkefietje’ tussen de gemeente en de ondernemersvereniging heeft vooral betrekking op de situatie op het Benelux Work Park. De ondernemers op dit bedrijventerrein voelen zich volkomen gepasseerd in het besluit om voor het monumentale Cincinattigebouw een tweelaags KFC te vestigen. Vergunningen zouden te laat bekend worden gemaakt zodat bezwaar maken niet of nauwelijks mogelijk is.

Het steekt de gemeente dat in de brief van IKV feiten en onjuistheden worden vermengd. Het college vindt de brief ‘suggestief’. Bovendien, zo schrijft het college, was afgesproken elkaar in het geval van incidenten ‘informeel te benaderen’. Dat IKV Ondernemend Vlaardingen nu op deze manier de publiciteit zoekt, is de gemeente een doorn in het oog. ,,Daar komt bij dat wij het ongepast vinden dat in de brief expliciet namen van ambtenaren worden genoemd.’’


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date