Met grote kracht komt grote verantwoordelijkheid

21-10-2016 Nieuws Advertorial

VLAARDINGEN - Deze week vond in Berlijn de Augmented World Expo plaats. De Augmented World Expo keert jaarlijks terug en was dit jaar nog relevanter dan ooit. Op de conferentie was het thema ‘Superpowers to the people’. 

Er liepen veel superhelden rond, ook uit Vlaardingen, die al geruime tijd met de superkracht van Augmented Reality spelen. Met grote kracht komt grote verantwoordelijkheid en dit was dan ook een belangrijk onderwerp van gesprek.

Theo Lagendijk van Platipus beklom het podium om zijn visie te delen op het belang van het eerlijk delen van superkrachten met jonge superhelden in opleiding. Ondermeer het educatie werk dat Platipus lokaal in samenwerkingen met de basisschool ’t Palet (Vlaardingen) en de middelbare school Spieringshoek (Schiedam) heeft gedaan werden daarbij als voorbeelden gebruikt. 

In grote lijnen is de conclusie van Theo; Augmented Reality is realiteit geworden. Het is belangrijk dat we allemaal leren lezen en schrijven in dit nieuwe massamedium zodat we met elkaar de toekomst vormgeven.

Gerelateerd