Categorieën

Service

Samen pakken we de binnenstad aan !

Samen pakken we de binnenstad aan !
Winkelen

Samen pakken we de binnenstad aan !

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 18-06-2015
  • Winkelen
Samen pakken we de binnenstad aan !

Deze ondertekenaars van de intentieovereenkomst pakken samen de binnenstad aan!

VLAARDINGEN – Bereikbaarheid & Parkeren, Winkelen, Uitgaan & Evenementen en Historie & Water: drie aandachtsgebieden waar de komende jaren een hoop mee gaat gebeuren om de Vlaardingse binnenstad nog levendiger en daarmee nog aantrekkelijker te maken voor ondernemers, bewoners van Vlaardingen en bezoekers ‘van buiten’.

Ditmaal neemt niet de gemeente het voortouw maar gaan vooral andere partijen de samenwerking aan. Vandaag werd tijdens een binnenstadsontbijt in BRLN een intentieovereenkomst ondertekend door de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Vlaardingen (KHN), Stichting Stadshart Vlaardingen (SSV), Detailhandelsplatform Vlaardingen (DPV), BKS Parking (beheerder parkeergarages), IKV Ondernemend Vlaardingen, de Vlaardingse Cultuurstichting (VCS), de woningcorporaties Waterweg Wonen en Samenwerking en het Albeda College. Wethouder Ruud de Vries sloot hier namens de gemeente weliswaar ook bij aan en plaatste een handtekening maar de initiatieven komen toch vooral van de ondernemers zelf.

Sinds kort is ondernemer Ronald Huiskens ook kwartiermaker voor de Vlaardingse binnenstad en hij bereidt de komende tijd de weg voor een centrummanager die zich vanaf 2016 permanent met de ontwikkeling van de binnenstad en de samenwerking tussen alle betrokken partijen bezig zal houden. Voor de drie genoemde aandachtsgebieden zijn ook al werkgroepen opgericht, waarbij bijvoorbeeld BKS Parking, eigenaar van de Vlaardingse parkeergarages, het voortouw neemt bij het onderwerp Bereikbaarheid & Parkeren. Dat betekent dan weer niet dat manager Daniel Di Tella van BKS Parking zich zal richten op de eigen parkeertarieven maar wel ideeën verzamelt over hoe ‘het beter kan’… en wie weet komt daar wel uit dat je de eerste uren gratis kan parkeren zodat bezoekers langer in het Centrum zullen vertoeven.
Binnenkort wordt er een speciale website gelanceerd waarop alle ontwikkelingen in de binnenstad staan en waar naar verwachting ook ideeën ingediend kunnen worden.