Stroomopwaarts MVS en Designstar verlengen hun samenwerking

27-10-2017 Nieuws Advertorial

Designstar vindt het erg belangrijk dat mensen zich prettig voelen op de werkvloer. “Om die reden hebben wij onze afdeling bij het Werkleerbedrijf van Stroomopwaarts bewust heel visueel ingericht”, zegt Johan de Jong, manager Inkoop & Productie van Designstar.

VLAARDINGEN - Stroomopwaarts, het regionale participatiebedrijf van de gemeente Maassluis, Vlaardingen en Schiedam, en Designstar, ontwikkelaar van verkoopconcepten voor de groensector, blijven ook in de toekomst nauw samenwerken. Maandag 30 oktober a.s. om 09.30 uur wordt de continuering van het partnership officieel bekrachtigd door Desiree Curfs, directeur Stroomopwaarts MVS, en Bart van der Starre, directeur Designstar. De bijeenkomst vindt plaats bij het Werkleerbedrijf van Stroomopwaarts in Vlaardingen. Stroomopwaarts en Designstar zijn vorig jaar voor het eerst met elkaar in zee gegaan. De samenwerking is beide partijen zeer goed bevallen en wordt om die reden ook voortgezet.

Win-win voor alle betrokken partijen


“Zeker als het gaat om sociaal ondernemen, streven we bij Stroomopwaarts altijd naar een win-winsituatie voor alle betrokken partijen. En dat is hier absoluut het geval”, stelt directeur Desiree Curfs. “Designstar heeft vorig jaar een deel van hun productie, het verwerken van plantenlabels, bij ons Werkleerbedrijf in Vlaardingen ondergebracht. Dat was de start van onze samenwerking. Diverse bedrijfsruimtes zijn toen helemaal conform de wensen en eisen van Designstar ingericht. De mensen van Stroomopwaarts die hier werken, maken gebruik van de ICT-programma’s van Designstar en houden zich strikt aan de voorgeschreven bedrijfsprocessen. Op die manier heeft Designstar maximale invloed op de kwaliteit en efficiëntie van de productie die ze uit handen hebben gegeven. De andere kant van het verhaal is dat onze mensen hier, op de afdeling van Designstar, in de praktijk leren wat lean werken nu precies inhoudt. En dat is natuurlijk een zeer waardevolle ervaring.”

Assessmentcenter


Maar het grootste voordeel voor Stroomopwaarts zit ‘m in de constante stroom werk die Designstar gedurende het hele jaar weet te genereren. “Dat is tevens de reden waarom het assessmentcenter van Stroomopwaarts zich op de afdeling van Designstar bevindt”, zegt Desiree. “Er wordt hier constant productie gedraaid. Een ideale locatie dus om cliënten uit ons bestand gedurende een bepaalde tijd mee te laten draaien in een echte werkomgeving. Op die manier krijgen wij een scherp beeld van de wensen, ontwikkelmogelijkheden en talenten van onze werkzoekenden. Een pragmatische aanpak die duidelijk vruchten afwerpt”, stelt Desiree. Sinds de start van het assessmentcenter, in januari 2017, hebben al ruim 760 cliënten deelgenomen aan een assessment van Stroomopwaarts.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen


“Niemand onnodig langs de kant. Dat is ons doel en om dat te bereiken werken wij onder meer nauw samen met het bedrijfsleven”, zegt Desiree. Johan de Jong, manager Inkoop & Productie van Designstar: “Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in ons vaandel . Wij weten uit ervaring dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vaak meer kunnen dan de buitenwereld denkt. Alleen hebben ze soms wat meer begeleiding of uitleg nodig”, zegt hij. “Maar daarnaast zijn we natuurlijk ook gewoon een commercieel bedrijf. We hebben mede voor Stroomopwaarts gekozen van wege de schaalgrootte en de locatie. Voor ons is Stroomopwaarts een belangrijke, strategische partner. “