Verraste gezichten bij Open Coffee Vlaardingen

29-06-2016 Nieuws Advertorial

VLAARDINGEN - Vanochtend vond op de Hoogstraat 125 een spannende editie van de NJBV Open Coffee Vlaardingen plaats. Platipus mocht het atelier van Susan Ruiter gebruiken om een paar mooie demo's van Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) te geven. 

De aanwezigen stonden in de rij om in een alternatieve wereld te stappen waarin het mogelijk is om in drie dimensies te schilderen met kleuren en materialen naar keuze. Tussen vreugdekreetjes van de gebruikers door kon je de verraste ondernemers horen met teksten als ; ‘dit is mooi!’, ‘o wat makkelijk!’, ‘hey ik kan er omheen lopen!’. 

Om iedereen een kans te geven te schilderen in 3D kreeg niemand meer dan een paar minuten, maar dit bleek genoeg voor iedereen om het schilderen onder de knie te krijgen. Dat illustreert de kracht van het zeer intuïtieve nieuwe medium Virtual Reality. Nog nooit was het zo makkelijk om een computer te bedienen om een 3D tekening te maken. Het is alsof je in je computer tekening gestapt bent. Je kunt er in rond lopen en je eigen handen 1 op 1 gebruiken om je creativiteit de vrije loop te laten.  

Driftig werd er door de aanwezigen gebrainstormd over wat er nog meer allemaal mogelijk is. Uiteindelijk bleef er zelfs nog wat tijd over om met de mensen die het langst bleven hangen een kasteel te verdedigen door het afschieten van virtuele pijlen. Een geslaagde ochtend voor het bedrijf Platipus dat vanochtend als doel had om de aanwezige te prikkelen en te enthousiasmeren. 

Foto's van vanochtend HIER!

Gerelateerd