Categorieën

Service

Winkeliers verwachten meer steun van wethouder

Winkeliers verwachten meer steun van wethouder
Winkelen

Winkeliers verwachten meer steun van wethouder

  • Redactie
  • 10-10-2014
  • Winkelen
Winkeliers verwachten meer steun van wethouder

VLAARDINGEN - Het Detailhandels Platform Vlaardingen (DPV) vindt het onbegrijpelijk dat wethouder Economische Zaken Ruud de Vries een bijeenkomst voor winkeliers uit het centrum op woensdagmiddag plant... en dan ook nog verbaasd reageert als blijkt dat de winkeliers er niet zijn.

,,Een winkelier met personeel zou kunnen deelnemen, toch?'', liet De Vries via zijn facebookpagina weten. Daar denkt het bestuur van het DPV echter heel anders over. ,,Wij verwachten dat de wethouder Economische Zaken wel snapt dat je personeel inzet om extra omzet te genereren en niet om extra kosten te maken'', is de reactie.

Daarnaast verwacht het DPV van de wethouder Economische Zaken steun en begrip voor retailers die op een drukke woensdag, het is dan immers marktdag, ervoor kiezen om maximaal rendement te willen draaien in hun winkel. ,,Zo voorkomen ze dat ze in de kaartenbak van uw collega Oosterom (Sociale Zaken, red.) belanden. Dat zou u toch moeten aanspreken.'' Het DPV wijst de wethouder erop dat het bestuur van de Stichting Stadshart, de overkoepelende winkeliersvereniging, al in een vroeg stadium heeft laten weten dat de winkeliers er op woensdagmiddag niet zouden zijn.

,,Uw reactie is wellicht een 'slip of the tongue' in uw enthousiasme over uw plannen om het centrum van Vlaardingen nog attractiever te maken. Zodra uw plannen mede hebben geleid ttot meer omzet en betere verdiensten voor de winkeliers staan ze vast en zeker in de rij om aan uw bijeenkomsten overdag deel te nemen. Want dan kunnen de meeste ondernemers hopelijk ook weer investeren in extra personeel. Tot die tijd vergaderen winkeliers graag 's-avonds. Geheel vrijwillig en in hun kostbare vrije tijd.''