'Bomen kappen voor toekomstige generaties'

21-06-2019 Nieuws Redactie

Voormalig GroenLinks raadslid Corrie Kortleven kon vanmiddag de boom in

VLAARDINGEN – De actie van voormalig GroenLinks raadslid Corrie Kortleven tegen de bomenkap  aan de Meidoornstraat vanmiddag heeft nog wel wat opgeleverd. Onder meer een reactie van de gemeente Vlaardingen. Een woordvoerder meldde dat er in totaal 16 bomen gekapt gaan worden om plaats te maken voor de herinrichting van het gebied.

,,De wig wordt ingericht als wandelpark met paden die door het groen slingeren’’, aldus de woordvoerder. ,,In het park blijven voor een deel oudere bomen staan, maar er zijn ook bomen die niet kunnen blijven. Het klinkt misschien onlogisch om eerst bomen te kappen om daarna nieuwe aan te planten, maar bij het ontwerp is gekeken of de bestaande bomen in het nieuwe park passen’’.

De meeste van de 16 bomen die gekapt moesten worden, zagen er nog goed uit en daarom bevreemdde het Corrie Kortleven dat deze vandaag met kettingzagen geveld gingen worden. Volgens de gemeente hadden de bomen een verwachte resterende levensduur van ongeveer 5 jaar. Dat kan ook wat langer worden maar geen reden blijkbaar om ze nog wat jaren te laten staan. De kastanje waar Corrie ingeklommen was bleek ook nog eens aangetast door de kastanjebloedingsziekte, zo liet de gemeente weten. 

,,Het gaat om het verwijderen van bomen voor de aanleg van een mooi stadspark waarmee we de wijk flink vergroenen. Een park dat er niet alleen voor de komende 5 jaar mooi bij ligt, maar waar Vlaardingen nog generaties plezier van heeft’’, zo besloot de gemeente haar persverklaring. Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date