'Callenburgers' geven boek over eigen straat uit

19-04-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op 28 april aanstaande is het zover: het langverwachte fotoboek over Callenburgstraat 2017 is klaar en wordt ’s morgens om 11.00 uur gepresenteerd in Obadja aan de Willem Beukelszoonstraat (hoek Callenburgstraat) . Het eerste exemplaar zal die morgen aangeboden worden aan burgemeester Annemiek Jetten. Muzikaal zal de bijeenkomst opgeluisterd worden door de Aardappeleters, die naast hun muzikale inbreng een paneel veilen voor het goede doel.

 

Gratis op te halen

Dankzij alle sponsors en de bijdragen van Callenburgers zelf zijn de bewoners van de straat zelf in staat geweest een prachtig fotoboek te laten drukken dat zowel voor sponsors als voor alle bewoners gratis klaar ligt. Daarmee bereiken ze dus alle doelen die ze zich, begin 2017, gesteld hebben. Diegene die niet in staat is het boek tijdens de presentatie op 28 april af te halen, kan tot 28 mei terecht op Callenburgstraat nr. 21 (Keston en Mirjam) of nr. 29 (Jan en Anneke) voor een gratis exemplaar. Ook belangstellenden van buiten de straat kunnen het boek krijgen. Op 28 april staat de in de Callenburgstraat bekende groene collectebus klaar en wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het boek. Als er nog boeken overblijven zijn deze vanaf 28 mei te koop bij Plantageboekhandel Pontier voor de werkelijke prijs van het boek en dat is €12,50.

Maar let op: OP is OP!

 

Leefbaarheid in de wijk: “De gedroomde straat”

In het boek dat gepresenteerd wordt komt ook het toekomstbeeld van de straat kort aan de orde. Tijdens de bijeenkomst over de kwetsbare Oostwijk is hier onder andere al aandacht aan besteed. De gemeente Vlaardingen gaat, ondersteund door de Vereniging Callenburgstraat 135 jaar, samen met de bewoners aan de slag om de toekomst van de straat in beeld te krijgen, rekening houdend met het verleden en de wensen van nu.

Gerelateerd