'Satire bij Omroep Vlaardingen wordt niet gecensureerd'

26-07-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Elke laatste zondag van de maand is op Omroep Vlaardingen het satirisch programma Dicks in Space te beluisteren, om 22.00 uur ’s avonds. Sinds kort is er wat ophef over de uitzending van eind juni, waarin er een item is uitgezonden over de directeur van Stroomopwaarts. Daarbij werd raadslid Tim Thiel van de fractie Boers opgevoerd als typetje, die een lied zingt over de betreffende directeur, Desiree Curfs. Op de wijs van ‘Dodenrit’ van Drs P. wordt door de gepersifleerde Tim Thiel gezongen over onder andere kinderporno op de laptop van de directeur en meer. Satire die nogal ‘over de top’ gaat, maar die verschillende reacties oproept. Eén van de programmamakers van het eerste uur is Tjerk van der Ende, tevens presentator van talkshow Talk of the Town in de Stadsgehoorzaal en correspondent van het Algemeen Dagblad in de Waterwegregio. Van der Ende is mede verantwoordelijk voor de satirische teksten en de typetjes in de show, en ligt er nu door onder vuur. Hoe ver mag en kan satire gaan?

,,Satire wil wat aankaarten’’, reageert Tjerk van der Ende. ,,Maar een grap moet je niet willen uitleggen. Als je daaraan begint dan gaat het altijd wel ergens fout. Er zijn berichten verschenen dat wethouder Bart de Leede (heeft ook zitting in het Bestuur van Stroomopwaarts, red) censuur heeft toegepast, maar die berichten kloppen niet. We hebben wel overleg gehad en op basis daarvan heb ik zelf besloten de uitzending offline te halen. En dat is geheel mijn beslissing, niet die van de wethouder. Als hij nu zou bellen dan zou ik misschien anders reageren, wie weet. Al met al vind ik het allemaal wat opgeblazen, er is eigenlijk weinig aan de hand’’.

Voor wie zelf wil luisteren waar het om gaat vonden we de uitzending terug via deze link!  Het betreffende item is te beluisteren vanaf minuut 52:00

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date