15 jaar Vele Vlaardingers Eén Huis

15-02-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op zaterdag 11 februari was het precies 15 jaar geleden dat de eerste verbindende activiteiten ondernomen werden door een groep bezorgde Vlaardingse burgers, ondersteund door opeenvolgende burgemeesters, onder de naam Vele Vlaardingers Eén Huis.

De bedoeling was en is nog steeds ervoor te zorgen dat ook in spannende maatschappelijke tijden bevolkingsgroepen, gewone burgers en hun leiders, niet tegenover elkaar komen te staan maar eraan werken om sámen ervoor te zorgen dat Vlaardingen een prettige stad is om in te wonen, werken, leren, recreëren, bezoeken. Contact maken, elkaar leren kennen, verbindingen leggen tussen organisaties, bij elkaar komen op bestuursniveau maar vooral ook door het organiseren van activiteiten waardoor Vlaardingse inwoners, waar ook ter wereld ooit hun wiegje gestaan heeft, samen optrekken.

Zo worden er in het eigen pand aan de Hoogstraat verschillende vast activiteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld de wekelijkse Multiculturele Vrouwenochtend op dinsdag van 09.30-11.00 uur, het maandelijkse Broodje Dialoog met lunch, thema en spreker op de laatste donderdag van de maand van 12.00-13.30 uur, de door de hele stad heen georganiseerde jaarlijkse Dag van de Dialoog in november en deelname aan tal van activiteiten en ontmoetingen zoals de Vredesweek in september.

Over het algemeen zijn de activiteiten gratis toegankelijk en open voor iedereen. Ook het Meldpunt Discriminatie is een onderdeel van VVEH. Verder staat de organisatie altijd open voor samenwerking en nieuwe initiatieven.

Nieuwsgierig om eens kennis te maken, ergens aan deel te nemen, iets in te brengen of een aandeel te leveren als vrijwilliger? Loop eens binnen!  Je bent altijd welkom in het pand aan de Hoogstraat 155 waar gastheer Kadir je een warm welkom heet met koffie of thee en waar meestal nog meer mensen aanwezig zijn om een praatje te maken. Ook is veel foldermateriaal aanwezig van de sociale kaart van Vlaardingen. Bellen voor tips en advies over multiculturele vraagstukken kan naar 010-4350111 of met een mailtje aan info@vveh.nlGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date