75.000 euro extra voor Slag bij Vlaardingen

05-06-2018 Nieuws Redactie

Fotografie: Plaatwerk Fotografen

VLAARDINGEN - We hebben natuurlijk geen idee wat de Slag bij Vlaardingen in het jaar 1018 kostte - even afgezien van het verlies aan mensenlevens - maar 1000 jaar later gaat 'de slag' flink in de papieren lopen. De Veiligheidsregio Rotterdam kwam langs om de zaak eens nader te beschouwen en dat leverde een extra lijstje op met maatregelen die nodig zijn om de veiligheid van de toeschouwers te garanderen. Een lijstje van 75.000 euro om precies te zijn.

Zo moeten er tribunes komen met vaste zitplaatsen in plaats van banken en zijn er volgens de Veiligheidsregio meer verkeersregelaars en beveiligers nodig. Ook moet de infrastructuur verder worden aangepast om de toegankelijkheid voor hulpdiensten te verbeteren. Dit alles moeten we zien in het licht van de verwachtte volksverhuizing richting de Broekpolder waar De Slag bij Vlaardingen zal worden nagespeeld. Werd aanvankelijk rekening gehouden met 15.000 belangstellenden, inmiddels wordt gedacht aan 25.000.

De organiserende stichting heeft het college van burgemeester en wethouders verzocht om over de brug te komen B&W kunnen in dit geval weinig anders dan toezeggen.