Aan alle jarigen in Vlaardingen vandaag: gefeliciteerd!

04-10-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Veel mensen hebben hem nog op het toilet hangen: de verjaardagskalender. Daarop staan dan weer niet al diegenen die geen familie of héél goede vrienden zijn, maar die je wel enigszins ‘kent’. Gelukkig brengt een medium als Facebook dan vaak uitsluitsel, als ‘vrienden’ daar hun verjaardag tenminste op hun profiel hebben ingevuld.

Maar hoeveel mensen zijn er bijvoorbeeld vandaag jarig in Vlaardingen? Dat zijn er vandaag maar liefst 186, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat ook daarvan de cijfers bijhoudt. Dat zijn dan wel mensen die in Nederland geboren zijn. De meeste verjaardagen dit jaar vallen overigens in Vlaardingen op 12 februari: dat zijn er maar liefst 207!

In heel Nederland kunnen we vandaag 41124 in Nederland geboren mensen feliciteren met hun verjaardag. Op 25 september zijn dat er dan weer het meeste op één dag: 43837.

Gemiddeld zijn iedere dag ruim 47 duizend mensen jarig. Van die 47 duizend zijn bijna 41 duizend in Nederland geboren. Het aantal in Nederland geboren jarigen is het hoogst in september (42,3 duizend per dag) en het laagst in december (38,7 duizend per dag).Gerelateerd