Categorieën

Service

Aanmelding Oranje Fonds Collecte van start

Aanmelding Oranje Fonds Collecte van start
Nieuws

Aanmelding Oranje Fonds Collecte van start

  • Redactie
  • 15-01-2017
  • Nieuws
Aanmelding Oranje Fonds Collecte van start
VLAARDINGEN - Alle verenigingen en stichtingen van Nederland kunnen zich vanaf nu weer aanmelden voor de Oranje Fonds Collecte. Deze wordt dit jaar in de week van 6 t/m 10 juni gehouden. Het is de derde keer dat het Oranje Fonds deze collecte landelijk organiseert. En elk jaar groeit het aantal deelnemers en daardoor ook de opbrengst. 100 procent van de opbrengst gaat naar initiatieven die Nederland mooier en socialer maken. Aanmelden kan via www.oranjefonds.nl/collecte  .

De collecteweek levert de deelnemende lokale initiatieven niet alleen geld, maar ook extra aandacht op. Het geeft deelnemende organisaties de mogelijkheid te laten zien hoe belangrijk zij zijn voor velen. Denk aan het buurthuis waar mensen die in een sociaal isolement zitten altijd terecht kunnen, de sportclub waar men elkaar iedere week treft en het zorgcentrum waar mensen met een beperking een dagbesteding vinden.

 

Elke euro goed besteed

Deelnemende organisaties mogen de helft van de opbrengst houden en besteden aan hun doelstelling. De andere helft gaat naar sociale initiatieven in de provincie waar gecollecteerd is. Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal, geldverkeer) zijn voor rekening van het Oranje Fonds.

 

Deelnemen

Alle stichtingen en verenigingen die zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, een eigen bankrekening hebben en de opbrengst besteden in Nederland kunnen deelnemen aan de collecte. In 2016 is in 1.099 collectegebieden gecollecteerd met een totaalopbrengst van 585.412,55 euro. Het meeste geld werd opgehaald door Stichting tot Behoud van De Korenmolen De Zwaluw uit Hasselt (OV). De collectanten wisten maar liefst 2.874,57 euro in te zamelen.