Aantal honderdplussers in Vlaardingen stijgt

18-10-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Steeds meer inwoners van Vlaardingen zijn honderd jaar of ouder. Op dit moment wonen er 16 honderdplussers in de stad, 9 vrouwen en 7 mannen. ,,Als Vlaardingers de respectabele leeftijd van honderd jaar of ouder bereiken, dan ga ik graag persoonlijk langs om de jarige te feliciteren en te verrassen met bloemen, taart of een goed gevulde fruitmand’’, zegt burgemeester Annemiek Jetten. ,,En als de jarige er prijs opstelt, dan gaan we ook even op de foto”, vult zij aan.

Wordt een inwoner van Vlaardingen honderd jaar of ouder, dan nemen de kabinetsmedewerkers van de burgemeester vooraf contact op. Zij gaan dan onder meer na of de bijna jarige een bezoekje waardeert, nog wel aankan, op de foto wil en zo ja, wanneer het bezoek het beste uitkomt.


Op de foto

“In de afgelopen jaren ben ik met mijn camera bij 33 honderdplussers op bezoek geweest, 24 vrouwen en 9 mannen. Bij 12 mensen ben ik meer dan één keer langs geweest. Bij één man en één vrouw zelfs vier keer! In totaal heb ik 51 keer Vlaardingse honderdplussers gefotografeerd. Vaak omringd door hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen die ook op verjaarsvisite zijn als de burgemeester langskomt”, vertelt fotograaf Ron van Rossum. “De foto’s maak ik voor in de krant en voor de mensen zelf. De meesten vinden het namelijk hartstikke leuk om de foto thuis te hebben en te laten zien aan familie en vrienden.”


Meer felicitaties

Ook andere mijlpalen in het leven van Vlaardingers beleven de collegeleden graag mee. Zo bezoekt de burgemeester of locoburgemeester ook echtparen die zestig jaar of langer getrouwd zijn. Sommige echtparen verkiezen het bijwonen van een feest voor huwelijksjubilarissen. Dat feest voor jubilerende echtparen organiseert de gemeente sinds een aantal jaar in het stadhuis. Dit jaar vindt deze feestelijke bijeenkomst plaats op vrijdag 10 november.
Het duurt nog wel even voordat ook geregistreerde partners met hun jubileum worden gefeliciteerd. De keuze voor geregistreerd partnerschap is mogelijk sinds 1998. Dus over een jaar of veertig kan de gemeente pas geregistreerde partners die zestig jaar bij elkaar zijn feliciteren.

Gerelateerd