Acht miljoen meer werk naar Vlaardingse ondernemers

06-11-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De gemeente Vlaardingen gaat het komende jaar 8 miljoen euro meer bij Vlaardingse bedrijven besteden dan in 2014. Een motie van ONS.Vlaardingen die daartoe opriep, werd donderdagavond door het college overgenomen.

In 2014 besteedde de gemeente 32 miljoen bij het lokale bedrijfsleven, dat al jaren vraagt om een toename van die investeringen. Zeker nadat ONS.Vlaardingen vorige maand ontdekte dat werkzaamheden aan het oude stadhuis onterecht naar een Haags bedrijf gingen, kwam een en ander in een stroomversnelling.

IKV verheugd


De doelstelling van het college was om in 2020 25 procent van de onderhandse aanbestedingen in Vlaardingen te besteden. De motie van ONS.Vlaardingen gaat uit van 30 procent van het gemeentelijke werk naar Vlaardingse bedrijven in 2016 (nu 24 procent), en een blijvende forse groei in de periode daarna. Voorzitter Chris Oerlemans van de Industriële Kring Vlaardingen (IKV) is verheugd over de flinke groei: ,,Dit is geweldig nieuws voor onze lokale economie. De IKV vraagt hier al jaren om. Dit betekent meer werk in de stad, maar dus ook meer banen.’’