Actie kerstpakketten groot succes

30-12-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Half december kregen we een oproep door om mee te doen met een actie voor kerstpakketten. Die werd uiteindelijk een groot succes en van de organisatie kregen we dit bericht:

De kerst is voorbij. De rust weer neergedaald. Meer dan een week stond Hart voor Vlaardingen in het licht van de kerstpakketten actie. Het was een heerlijk succes. In 10 dagen tijd werd de inhoud van 25 kerstpakketten verzameld. Daarmee werden 94 mensen geholpen, 15 katten en 9 honden. Vlaardingen zorgt samen voor haar minima!

Hart voor Vlaardingen deed de aanzet met een oproep om Vlaardingers die wilden helpen te koppelen aan Vlaardingers die wel wat hulp konden gebruiken tijdens de afgelopen kerstdagen. Maar dankzij Angela Kranenburg en Priscilla, die zich opwierpen als verzamelaars en uitdelers, veranderde deze actie in no time in een actie waarbij zowel particulieren als bedrijven zich inzetten voor de Vlaardingse Minima.

Het was prachtig om te zien hoe zoveel Vlaardingers zich aanmeldden om hun voedselproducten (en ook verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen) te delen zodat iedereen in deze stad een mooie kerst zou mogen hebben. Veel van hen kwamen belangeloos hun steentje (of stenen) bijdragen. Dat ook stichtingen en bedrijven zonder aarzelen mee wilden doen of zich zelf aanmeldden was natuurlijk helemaal fantastisch! De kerstgedachte was zeker ook in hen aanwezig.

De Bonte Zebra, Hoogvliet, Bakkerij Herweijer, De Vreemde Vogel, Banketbakker Jan Boer, Het Leger des Heils, Stichting Spoetnik, Tzorg en de bedrijven die anoniem wilden blijven. Dank je wel allemaal (particulieren, stichtingen en bedrijven) dat jullie mee wilden helpen. Het is dankzij jullie een fantastisch project geworden!!

24 december was het dan zo ver, de ophaaldag en wat was iedereen blij en verrast! We hebben iedereen die zich op tijd had aangemeld een geweldig pakket kunnen geven. Heerlijk om te zien dat de Vlaardingse Minima zich op deze manier ook door de Vlaardingers gesteund voelden.

Omdat het zonder Angela en Priscilla nooit op deze manier van de grond had kunnen komen, ging Denise van Hart voor Vlaardingen (zelf ook minima), op zoek naar ideeën of bijdragen om de dames te kunnen bedanken.

Het duurde niet lang of Ellen melde zich. Zij maakte voor de 2 kerstpakketdames twee supergave theeglazen met hun namen erin gegraveerd, als herinnering aan hun zwoegen voor het project. Karen was zo lief een handcrème van Weleda te doneren want dat konden hun handen natuurlijk wel gebruiken na het harde werken. En ook een heerlijk Rituals kaarsje deed ze er voor beiden bij, voor de ontspanning.

Van deze superbijdragen werd een mooi pakketje gemaakt en bij Angela en Priscilla kunnen afgeleverd. Bedankt meiden, jullie zijn toppers!!

Ronald van Veerplein 18 Lunchroom wilde op de valreep nog gebakjes doneren maar de bedankpakketjes waren net afgeleverd. Toch verraste hij de oprichter van Hart voor Vlaardingen nog met een heel mooi pakket als dank voor actie.

Geweldig geslaagd, zo zou ik de actie omschrijven. Vlaardingen heeft het begrepen: samen zorgen wij voor de minima! Aan alle bijdragen te zien is dat Vlaardingers graag willen bijdragen. Daarom gaan wij door! Hoe dit eruit zal gaan zien, daar gaan we het binnenkort over hebben. Wij hopen op een prachtige samenwerking met Angelo Arntz die zich in de afgelopen dagen heeft aangesloten en een net zo prachtige samenwerking met jullie allemaal!

Vlaardingen zijn we samen! Voor de Vlaardingse Minima zorgen we samen!

 


Gerelateerd