Afgrijselijke taferelen in de Nijkerkhoeve!

02-11-2019 Nieuws Redactie

Fotografie: Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Het gegil en gekerm ging door merg en been. En wie de plek durfde te betreden waar deze afschuwelijke geluiden vandaan kwamen waande zich in een horrorverhaal. Maar dan veel erger dan in je ergste nachtmerries!

In de Nijkerkhoeve en de Nunspeethove was vanavond voor het vierde (of vijfde?) jaar achtereen de omgeving omgetoverd voor Halloween. Er was een griezelspeurtocht  met veel versierde huizen, waar monsters, vampiers, heksen en andere angstaanjagende figuren je de stuipen op het lijf joegen. Er waren bijzondere scenes met bijzondere namen als The Crazy Neighbours, Haunted House en Tunnel of Terror; dat laatste was een afgezette brandgang tussen de tuinen door, waar de meest afgrijselijke figuren zich ophielden, spinnenwebben je onverwacht beroerden (hele grote!) en de onvermijdelijke gemaskerde man met de kettingzaag de kinderen en hun ouders tot wanhoop dreef.

Er was ongelooflijk veel te zien, te beleven en er was ook ongelooflijk veel aandacht besteed om het allemaal zo ‘echt’ mogelijk te laten zijn. En dat was geslaagd, vooral omdat het een totaalervaring was. Oh, en het ‘treat-gedeelte’ van ‘trick or treat’ was er natuurlijk ook: op veel plekken konden de kinderen in de buurt een snoepje halen. ‘Neem er maar twee’, zo sisten twee heksen ons toe, toen we ons tegoed deden aan het aangeboden lekkers.

Voor wie het moest missen hebben we gelukkig de foto’s nog!

Bekijk de foto'sGerelateerd